fbpx
Glasväggar för kontoret

Full flexibilitet &
Hög ljudreduktion

Ett öppet kontorslandskap har många fördelar, inte minst den positiva inverkan på känslan av samhörighet och teamkänsla. Med glasväggar för kontor erbjuder vi känslan av ett öppet kontorslandskap, samtidigt som ljudnivån hålls ned med ljuddämpande glas.

Våra partners

Vi är oerhört stolta över våra samarbetspartners, tillsammans skapar vi ett nätverk som definierar vårt engagemang för framsteg. Dessa partnerskap är tongivande i vår framgång och speglar en gemensam vision för innovation, tillväxt och succé.

SILENT STEEL
ARKITEKT SE HIT!
PROFIL
PRODUKTFAKTA
MATERIAL
KVALITÈ & MILJÖ
TRAPPOR OCH RÄCKEN FÖR OFFENTLIGA MILJÖER
DOKUMENT
SÅ GÖR DU FÖR ATT BESTÄLLA

SILENT STEEL

Varför ska man välja Silent Steel?

Med Silent Steel har vi tillsammans med arkitekt, ingenjör, akustiker och testcentret RISE tagit fram det enda helt flexibla och hållbara kontorsväggsystemet som finns på marknaden. Silent Steel har varit med i flera prisade kontorsanpassningar som tex FOJAB Trikåfrabriken i Malmö och Studio Stockholm i Brunogallerian.

Smidesrum har stor erfarenhet när det kommer till kontorsanpassningar och all denna kunskap har gått rakt in i Silent Steel konceptet. Vi vet vad kunderna efterfrågar och har all nödvändig dokumentation på plats.

Vad är det som gör att Silent Steel är så flexibelt? Jo, Silent Steel är ett handgjort väggsystem med vissa standardiserade komponenter såsom profil, tätningar och dörrlösning. Utöver det har vi fria anpassningar i design och storlek. Byt ut ljudglaset till stålplåtar och skaffa dig en magnetvägg, kombinera olika fronter för att skapa liv, justera akustik och boosta kreativiteten. Behöver du en bokningstavla utanför mötesrummet, så har vi en färdig lösning för det, kanalisationer, lås, dörruppställningar mm vi har tänkt på allt.

Använd den fulla flexibiliteten, men behåll ändå ljudisoleringen, det är vad Silent Steel handlar om. Full flexibilitet, hög ljudreduktion!

Stål är ett fantastiskt material och håller över tid. Skruva ner partiet och sätt upp det igen på en annan plats om 10 år.

ARKITEKT SE HIT!

Du som arkitekt kan enkelt ladda ner dwg filerna nedan och sätta igång att skissa. Skicka sedan in skisserna för kontroll och få en prisuppgift. Silent Steel är framtaget med en optimering i alla led och är inte så kostsamt som man skulle kunna tro. Svårare än så är det inte att komma igång med Silent Steel. Har du några frågor så finns vår support ett telefonsamtal eller mail bort så tveka inte att höra av dig. Vi på Smidesrum gillar att komma in i ett tidigt skede av projekten. Vi har hantverk och design i vårt dna.

 

 

 

 

 

PROFIL

För kontorsväggar använder vi vårt 45mm Profil, vilket innebär 45 millimeter genomgående spröjs som separerar varje glasruta.
Denna profil har en plansida och en ramsida. Väggens ytterram bygger 35 millimeter.

 

Se Broschyr

PRODUKTFAKTA

Låt oss ta fram en anpassad industrivägg, skräddarsydd just för er.

Vid kontorsanpassningar och nybyggnationer är kraven på dokumentation oftast mer omfattande än vid en renovering hemma. Våra glaspartier är därför både testade för ljudreduktion på 40 db samt att alla våra material finns i byggvarubedömningen.

Våra glasväggar är noggrant designade och tillverkade för att skänka ditt kontor välbehövligt ljus och rymd samtidigt som den ger en exklusiv och tidlös känsla. Dessutom är våra väggar testade för väldigt bra ljuddämpning.

Våra smidesprodukter är ett genuint hantverk som tillverkas av våra erfarna smeder. Vårt motto är hög precision och service genom hela processen. Med hjälp av smarta digitala system fortsätter vi sträva efter effektiviserat arbete med snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser.

 

 

 

 

 

 

 

 

MATERIAL

 • GLAS
  Anpassas beroende på säkerhets- och ljudkrav. Precis som med stålramarna erbjuder vi olika alternativ på glas anpassade utefter önskemål, miljö och påfrestning.
  För väggar och dörrar i offentliga miljöer använder vi 12,76mm lamellglas.
 • SPEGLAR
  Vi tillverkar även smidespartier med spegelglas.
 • STÅL
  Vi använder kallformade konstruktionsrör. Stålramarna bygger mellan 35-40 mm, något djupare vid val av väggar med skjutdörr. En glasvägg väger i snitt 25 – 35 kg/kvm
 • KULÖR
  Vi blästrar och pulverlackerar våra partier. Ni kan välja på alla färger i RAL Classic & Design skalan och även beställa partierna obehandlade med eller utan en transparent lack.

KVALITÈ & MILJÖ

Stål är ett fantastiskt material då det håller oerhört lång tid. Skruva ner partiet och sätt upp det igen på en annan plats om 10 år.
Kvalitet och noggrannhet är för oss på Smidesrum nära besläktat med miljöarbetet. Ju mindre fel vi gör i alla led desto mindre avtryck på miljön.
I den moderna byggnationer är miljöaspekten en av de viktigaste parametrarna, därför har vi valt våra material utifrån så låg miljöpåverkan som möjligt.

TRAPPOR OCH RÄCKEN FÖR OFFENTLIGA MILJÖER

Text

DOKUMENT

 

 

 

 

SÅ GÖR DU FÖR ATT BESTÄLLA

Vi hjälper dig med konsultation, förslag och kostnadsfri offert. Vi finns tillgängliga via mail och telefon.
Du kan även kontakta oss genom att fylla i kontaktformulär.

Beskriv ert projekt och skicka med ungefärliga mått, ritningar, skiss så kan vi börja titta på projektet och återkomma till er.

 

 

 

 

Inspiration