fbpx

Räcken

Smidesrum är stolta över att erbjuda ett brett sortiment av räcken i olika stilar och material. Våra glasräcken och smidesräcken är särskilt populära bland våra kunder. I denna artikel kommer vi att ge en översikt över de olika typerna av räcken vi erbjuder samt fördelarna med att välja glas- eller smidesräcken för ditt hem.

Glasräcken – modern elegans och ljus

Glasräcken är ett utmärkt val för den som söker en modern och elegant lösning för trappor, balkonger eller terrasser. De skapar en illusion av mer utrymme och ger en nästintill osynlig barriär som låter ljuset flöda fritt genom ditt hem. Glasräcken är både stilrena och funktionella, vilket gör dem till ett populärt val för många villaägare och arkitekter.

Våra glasräcken finns i flera olika utföranden och kan anpassas efter dina specifika behov. Du kan välja mellan klarglas, frostat glas eller färgat glas för att skapa en unik look som passar din inredning. Vi erbjuder även olika typer av fästen och detaljer i stål, aluminium eller rostfritt stål för att komplettera glaset och skapa en enhetlig design.

Smidesräcken – klassisk charm och hållbarhet

Smidesräcken är en tidlös klassiker som aldrig går ur stilen. De är både vackra och robusta, vilket gör dem till ett perfekt val för den som vill ha ett räcke med karaktär och lång livslängd. Smidesräcken kan vara enkla och minimalistiska eller mer detaljrika med sofistikerade mönster och ornament.

Våra smidesräcken tillverkas av kvalitetsstål och finns i en rad olika utföranden och färger. Du kan välja mellan en rad olika designalternativ, från klassiska spjälor och balustrader till mer moderna och unika mönster. Vi kan även skapa skräddarsydda smidesräcken för att matcha dina önskemål och behov.

Alla räcken

smidesräcken

Smidesräcke

Smidesräcken erbjuder en perfekt kombination av tidlös design och modern arkitektur. Dessa hållbara och anpassningsbara räcken passar både inomhus och utomhus, och uppfyller höga krav på säkerhet och estetik. Med vår gedigna hantverksskicklighet och högkvalitativa material skapar vi räcken som inte bara är säkra och funktionella utan även vackra att se på och stoltsera med…

Till produkten
glasracke

Glasräcke

Glasräcken är populära för sin estetiska klarhet och säkerhetsfunktioner, vilket gör dem till ett utmärkt val för både inomhus- och utomhusmiljöer som altaner, balkonger och trappor. Glasräcken ger ditt hem en känsla av rymd och låter ljuset flöda fritt.  Med våra glasräcken kan du enkelt anpassa uttrycket efter din egen smak, till…

Till produkten

Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar det att installera ett glasräcke eller smidesräcke?

Installationstiden varierar beroende på projektets storlek och komplexitet. I genomsnitt kan du förvänta dig att det tar mellan 1-2 dagar att installera ett glasräcke eller smidesräcke i ditt hem.

Är glasräcken säkra för barn?

Ja, glasräcken är säkra för barn. Vi använder endast härdat eller laminerat säkerhetsglas i våra glasräcken, vilket gör dem mycket starka och säkra.
Vi följer även regler och rekommendationer enligt BBR.

Vilket underhåll krävs för glasräcken och smidesräcken?

Glasräcken kräver minimalt underhåll. Det rekommenderas att rengöra glaset regelbundet med en fönsterputs för att hålla det rent och klart. Smidesräcken kräver också lite underhåll. Om räcket är målat, kan det behövas en ommålning efter flera år för att skydda metallen och bibehålla det fräscha utseendet. Rostfria räcken behöver endast rengöras regelbundet med en fuktig trasa och milt rengöringsmedel för att behålla sin lyster.

Kan jag få ett skräddarsytt räcke för min trappa, balkong eller terrass?

Absolut! Hos Smidesrum erbjuder vi skräddarsydda lösningar för både glasräcken och smidesräcken. Vi tar hänsyn till dina önskemål, behov och hemmets arkitektur för att skapa ett unikt räcke som passar perfekt i ditt hem.

Hur lång är livslängden för glasräcken och smidesräcken?

Både glasräcken och smidesräcken har en lång livslängd och kan hålla i många år med rätt skötsel och underhåll. Glasräcken är extremt tåliga och behåller sitt utseende över tid. Smidesräcken är tillverkade av kvalitetsstål och kan motstå både slitage och väderpåverkan med rätt behandling.

Oavsett om du väljer ett glasräcke eller smidesräcke för ditt hem, kan du vara säker på att du får en vacker och hållbar produkt när du köper från Smidesrum. Vi är stolta över att erbjuda kvalitetsräcken som förbättrar utseendet och säkerheten i ditt hem. Tveka inte att kontakta oss för mer information om våra glasräcken och smidesräcken, eller om du behöver hjälp med att välja rätt räcke för dina behov.